Skip Navigation LinksOm-oss

Shin-ken Media är ett flexibelt företag som är under ständig utveckling, vilket har märkts under företagets historia.
Förutom att agera innehållsleverantör, översättare och producera redaktionellt material ägnar vi oss även åt en del webbutveckling i mindre skala, främst riktat mot privatpersoner, små företag och organisationer. Det har varit en brokig samling uppdrag som har avverkats under företagets historia, från stekpannor för tidningen Blossom och kampsportsdräkter för Fighter Magazine, till datortester för tidningar, webbplatsarbete för ideella föreningar och datorreparationer för gråtfärdiga klienter.

Vad betyder Shin-ken?

Shin-ken betyder ordagrant ”riktiga svärd" och är en japansk term som beskriver de skarpslipade svärd som används i strid, till skillnad mot träningssvärd som är oslipade eller tillverkade i trä.
"Shinken" (utan bindestreck) används i det moderna japanska språket i betydelsen "att göra något på största allvar", vilket speglar vår inställning till våra klienter och uppdrag.

Om Shin-ken Media

Februari 2002 - Företaget slår bildlikt talat upp portarna i all blygsamhet. Första företagsinköpet: En ringpärm hos Sundbybergs Bokhandel för 20 kronor. Första uppdrag: Innehållsleverantör till Postens Torget.se.

Mars 2007 - Företaget får sitt första betalda webbutvecklinguppdrag.

April 2007 - Verkstads- och datorsupportdelen av företagets tjänster läggs på is, dels av praktiska anledningar men också att skrivandet konkurrerar ut de tjänsterna.

December 2008 - Tjänsteutbudet breddas med med ett större utbud att webbarbete i form av webbplatsutveckling och löpande tekniskt underhållsarbete.

December 2011 - Företaget har sitt mest framgångsrika år hittills.

Februari 2012 - Företaget firar tio år.

Om Ove Kaufeldt

1978 - Datorintresset väcktes tack vare en ABC80 från försvarsstaben. En plåtburk med 16 kilobyte minne och en processor på 3 MHz.


1978, två dagar senare - Började programmera.

1985 - Skaffade en Commodore 128.

1987 - Skaffade en Amiga 500.

Juli 1988 - Började arbeta som hemdatorsäljare hos Barnens Bästa. Commodore Amiga och Nintendo NES var storsäljarna.

Juli 1992 - Började som journalist på tidningen Datormagazin, för att sedan via positionen som spelredaktör glida över som spelredaktör för tidningen High Score.

Mars 1996 - Spelredaktör på Torget.se.

Februari 2002 - Grundade Shin-ken Media.